Newicon - Infograafi

Infograafin suunnittelu

Lähikuva infograafista.

Lähikuva infograafista.

Kyllä, Kuvituskonttori toteuttaa myös infografiikkaa. Viimeisin tähän taiteenalaan liittyvä projekti tehtiin Newicon Oy:lle. Tarkemmin voit tutustua projektiin portfoliossa.

Tämä infograafiaukeama toteuttiin Newiconin asiakaslehteen huhti-toukokuussa 2017. Kiitokset toimeksiannosta markkinointi & viestintätoimisto Joolille.

Infograafin tekeminen on haastavaa, mutta yleensä myös palkitsevaa. Monesti aika isokin datamäärä pitää pystyä puristamaan tiiviiseen ja selkeään muotoon. Nätin näköisellä, mutta epäinformatiivisella graafilla ei ole mitään virkaa, siitä voi olla jopa haittaa viestin välittymiselle. Ja toisaalta, ruma infograafi tappaa monen kiinnostuksen välittömästi, vaikka sisältö olisikin olisikin oikeellista. Ainakin itseni kohdalla käy monasti niin, että jään ihmettelemään esim. rumia väriyhdistelmiä ja varsinainen asia jää siinä sitten paitsioon.

Muutama vuosi sitten maailmalla oli suoranainen infograafibuumi ja niitä tehtiin kuvittamaan melkein jokaista presentaatiota ja nettisivua. Nyt tämä trendi on ehkä hivenen taittunut, mutta tarve hyvin muotoilluille infograafeille on ja pysyy. Datan ja informaation määrä ei ole maailmasta ainakaan vähenemässä. Ja visuaalisuudesta on tulossa yhä tärkemämpi osa viestintää ja markkinointia.