Isometrinen kuvitus, nyt sitä saa!

Kuvituskonttori laajentaa osaamistaan isometrisiin vektorikuvituksiin.

Pieni yksityiskohta kuvituksesta: Ensiapuhuoneessa tapahtuu!

Pieni yksityiskohta kuvituksesta: Ensiapuhuoneessa tapahtuu!

Tätä on odotettu! Tai ainakin täällä Kuvituskonttorissa tämä on kova juttu. Nimittäin, nyt sitä saa, isometristä kuvitusta. Ja vektoriformaatissa kaiken hyvän lisäksi. Tämä isometrisen vektorikuvituksen opettelu on ollut pitkään tehtävälistalla kohdassa ”sitte ku ehtii” ja nyt viimeinkin meinaaminen muuttui tekemiseksti.

Helmikuussa 2017 sain Joolilta toimeksiannon suunnitella kuvituskuvan lääkehuollon automaatioratkaisuja toteuttavalle NewIcon Oy:lle. Newicon halusi havainnollistaa yhdellä kuvalla tuotteidensa toimintaa sairaalaympäristössä.

Tässä projektissa riitti opeteltavaa, oikeastaan mitään ei voinut piirtää lonkalta ja omaan mielikuvitukseen nojaten. Sairaalaympäristö ja Newiconin tuotteet oli tarkoitus piirtää tunnistettavasti, muttei kuitenkaan fotorealistisesti. Siis pelkistäen, muttei liikaa yksinkertaistaen... Eli kyseessä oli haastavahko kuvitusprojekti.

Heti projektin alussa totesin, että tämä kuva täytyy toteuttaa isometrisenä kuvituksena. Tai millään muulla tekniikalla kuvaa ei edes kannattaisi tehdä. Olin joskus aiemmin tehnyt isometristä kuvitusta vapaalla kädellä soveltaen. Vapaalla kädellä taiteilu ei onnistuisi tässä projektissa, tarkoitus olisi kuvittaa teknisiä laitteita (joiden toiminnasta en itse ymmärtänyt mitään) tunnistettavasti.

Projekti oli työmäärällisesti iso, mutta lopputuloskin on kaikkien osapuolten mielestä onnistunut. Työtunteja meni reilusti, mutta tällaisia pitkäkestoisia markkinointimateriaaleja tehdessä investointi kannattaa.

Ja mikä tärkeintä, tällä samalla tekniikalla on mahdollista toteuttaa jatkossa myös muita projekteja. Tällainen yhden miehen paja ehtii toteuttaa tämän mittakaavan projekteja 4-6 vuodessa. Joten, jos kiinnostuit, ota KIIREESTI yhteyttä!

Jos mietit, että mitä se isometrinen perspektiivi tarkoittaa niin kehotan klikkaamaan portfolio-osioon, siis tänne. Isometristä perspektiiviä on perinteisesti käytetty mm. tietokonepeleissä. Tämä tekniikka mahdollistaa sen, että mitä tahansa kuvassa näkyvää elementtiä voi siirtää mihin kohtaan tahansa kuvaa, eikä perspektiivi ”hajoa”. Jos aiheeseen kiinnostaa tutustua tarkemmin niin kehotan tutustumaan esim. tähän Wikipedian artikkeliin.

Isometrinen kuvitus on todella käytttökelpoinen ratkaisu, kun esim. halutaan mallintaa organisaation toimintaa. Tai vaikkapa tuotteen/palvelun matkaa tehtaalta kuluttajalle. Mahdollisuuksia ja käyttökohteita kuvitukselle on loputtomasti.

Jatkoa seuraa siis. Kannattaa seurata tätä sivustoa ja somekanaviani jatkossakin.